20 år i Afghanistan: Hva har vi oppnådd?

Civitakveld via live stream torsdag 16. april

 

NATO og Vesten har vært tilstede i Afghanistan i snart 20 år. I løpet av disse årene er over 3000 NATO-soldater drept, inkludert 10 nordmenn. Har det vært verdt prisen? Og hvilke erfaringer bør NATO og Norge ta med seg fra Afghanistan? USA har tidligere i år inngått en fredsavtale med Taliban. Er det grunn til å tro at partene vil overholde avtalen, og hvilken betydning vil den ha for den politiske utviklingen i landet?

Innledere var Kai Eide, tidligere FNs spesialutsending til Afghanistan (2008-2010) og Sverre Diesen, tidligere Forsvarssjef (2005-2009) og forsker ved FFI i samtale med Eirik Løkke.

Møtet foregikk uten publikum og ble streamet live på Facebook og på vår nettside.

 

Se video fra møtet her:

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »