Innholdstype

Årstall

Kategorier

Skribenter

Tags

Sorter på
Jan Erik Grindheim

Nr. 2 2017: TISA-avtalen og Norges handel med tjenester

I dette notatet gis det en introduksjon til TISA-avtalen, og det sees nærmere på dens demokratiske grunnlag og hvilke muligheter og utfordringer TISA-avtalen skaper for norske bedrifter og arbeidsplasser.
HandelØkonomi og velferdGlobalisering
Jan Erik Grindheim

EØS og TISA handler ikke om maktkonsentrasjon

"Poenget med handelsavtaler er å regulere handelen på tvers av landegrensene," skriver Jan Erik Grindheim i Dagbladet.
HandelØkonomi og velferdGlobalisering
Jan Erik Grindheim

Ti feil om TTIP og Tisa

Leder i Attac, Petter Slaatrem Titland, kommer i DN 1. desember med ti påstander om de internasjonale handelsavtalene TTIP og Tisa som er feil. Jan Erik Grindheim svarer.
Internasjonale institusjonerHandelGlobalisering
Jan Erik Grindheim

Udemokratiske handelsavtaler?

"Hverken TTIP, Tisa eller andre avtaler mellom demokratiske land forhandles frem uten at de demokratisk valgte forsamlingene i disse landene har autorisert regjeringene til å gjøre dette og til syvende og sist avgjør om landet skal akseptere avtalene eller ikke," skriver Jan Erik Grindheim i DN.
HandelGlobalisering
Jan Erik Grindheim

TTIP og Tisa er demokratisk forankret

"Internasjonale forhandlinger på vegne av stater foregår ikke i noen spesiell form for hemmelighet, men med basis i politiske vedtak, som iverksettes av de enkelte statenes regjeringer," skriver Jan Erik Grindheim i Klassekampen, i et svar til Attacs Petter Slaatrem Titland.
Økonomi og velferd
Jan Erik Grindheim

Verdens skumleste forkortelse

"Lørdag arrangeres en stor demonstrasjon mot Tisa og TTIP i Oslo. Vet aksjonistene egentlig hva de demonstrerer mot?" Jan Erik Grindheim i Klassekampen:
Økonomi og velferd