Innholdstype

Årstall

Kategorier

Skribenter

Tags

Sorter på

Ein samtale om nynorsk skriftkultur

Politikk og samfunn

Humor med bismak

"Ordbok for underklassen er en morsom bok om språket i offentlig sektor, men den bommer ofte på alvoret som ligger under", skriver Torstein Ulserød i Minerva.
Ideer

Språk åpner dører

"En av de viktigste forutsetningene for at innvandrere skal oppleve sosial jumping, er å lære norsk. Ikke overraskende er språkkunnskaper vesentlig for å bli integrert på det norske arbeidsmarkedet," skriver prosjektleder Mathilde Fasting i Språknytt.
Økonomi og velferd

Språk avgjør sosial jumping

EØS-innvandrere bør få rett til gratis norskopplæring, slik andre innvandrere har. Jeg har akkurat gitt ut en rapport for Civita om arbeidsinnvandreres sosiale jumping. Den viser et positivt bilde, skriver Mathilde Fasting i Minerva.
InnvandringInnvandring og integreringArbeid og sysselsetting

SPRÅK: What’s in it for me?

Nordmenn ser ikke verdien av å kunne flere språk enn norsk og engelsk. Hvordan kan vi redusere språktilbudet når vi som et lite land med en åpen økonomi lever av å kommunisere med utlendinger? Hvorfor er vi ikke mer offensive? Mathilde Fasting spør om språk på Minervanett.no.
Demokrati og rettigheter
Mathilde Fasting

SPRÅK: Forspilte muligheter

Utdanning og forskning
Kristin Clemet

Det nye høyredreide språket, liksom

"Mathisen er muligens blant dem som leter etter bevis på at solidariteten forsvant da vi fikk en blå regjering. Men beviset finnes ikke. Heller ikke i språket," skriver Kristin Clemet i et blogginnlegg.
Ideer