Innholdstype

Årstall

Kategorier

Skribenter

Tags

Sorter på
folk
Sondre Hansmark

Gatas makt

Det virker som om det er årevis siden Senterpartiet var et lite bondeparti og Rødt et sært prosjekt for marxist-leninister. De har mobilisert nye velgergrupper som ikke føler at politikken har sett dem.
Norsk politikkPolitikk og samfunnPopulisme
Gard Løken Frøvoll

Vedum avhengig av Rødt og MDG

"Marginene rundt sperregrensen er små. Faller Rødt eller MDG under, samtidig som senterpartister får kalde føtter, kan valgdagen bli riktig så spennende," skriver Gard Løken Frøvoll.
Norsk politikkPolitikk og samfunn
Maja Lie Opdahl

Senterpartiet har ikke monopol på distriktspolitikk

«Bak retorikken er det små forskjeller på partienes distriktspolitikk», skriver Maja Lie Opdahl hos Minervanett.
Uncategorized
Norsk flagg, pusslespill, pusslebrikker, kommunereform
Mari Rage Bråstein

Hvorfor er regjeringen og Senterpartiet så uenige om kommunereformen?

Spørsmålet som diskuteres i dette notatet, er hvordan regjeringen og Senterpartiet kan ha så ulike syn på fremtidens utfordringer i kommunesektoren.
Institusjoner og forvaltningNorsk politikkReformerPolitikk og samfunn

Hva skal vi med EØS-avtalen?

Motstanden mot EØS-avtalen vokser. Sp og SV vil skrote avtalen, Frp vil reforhandle den, og LOs forsvar for avtalen krymper. Men kan Norge greie seg uten EØS? Hvor viktig er avtalen? Og hva skjer hvis vi prøver å reforhandle den? Se video fra frokostmøtet her!
Økonomi
Kristin Clemet

Ja, vi elsker dette landet!

Når vi nå skal feire 17. mai, syns jeg vi skal gjøre det med glede og god samvittighet, skriver Kristin Clemet i Aftenposten.
DemokratiDemokrati og rettigheter
Torstein Ulserød

Folkebevegelsen for de få

Norske EU-motstandere på venstresiden insisterer på å representere en bred folkevegelse. Men de har ingen toleranse for folk som begrunner sitt nei på "feil" måte. Torstein Ulserød i Klassekampen.
Demokrati og rettigheter
Lars Gauden-Kolbeinstveit

Den lokkande sirenesongen frå oljeformuen

Bokanmeldelse: Handlingsregelen har ikkje hatt den naudsynte disiplinerande effekten, og difor kan Morten Søberg ha rett i at oljepengane bør verta verna av Grunnlova, skriver Lars Gauden-Kolbeinstveit i nettavisen Minerva.
Økonomi

Sp og Frp – partiene for folk flest?

Både Sp og Frp sier at de er partier for folk flest. Men er det en riktig analyse? Hva er felles, og hva skiller de to partiene? Se video fra Civitafrokost her!
Demokrati og rettigheter
Kristin Clemet

Senterpartiet er Norges mest nasjonalkonservative parti. Frp er mest høyrepopulistiske.

Kristin Clemet svarer Marte Gerhardsen om Senterpartiets populisme.
Ideer
Bård Larsen

Senterpartiets nasjonalisme er en mild bris

Senterpartiet og Trygve Slagsvold Vedum på trygg liberaldemokratisk grunn.
IdeerNorsk politikkPolitikk og samfunnPopulisme
Kristin Clemet

Senterpartiets innvandringspolitikk

Kristin Clemet i Aftenposten: "Det er selvsagt greit at Tvinnereim ikke liker det jeg skrev. Men hvis hun vil diskutere innholdet, må hun nesten forholde seg til det hun har lest og ikke til noe hun tror hun har lest."
Ideer
Kristin Clemet

Populisme på norsk

Hvorfor reagerer Senterpartiet og Klassekampen så sterkt på min kronikk om det som nå skjer i Europa og USA og i norsk politikk? Det kan virke som det hele koker ned til at Trump er nevnt i samme kronikk, og at det oppfattes som en fornærmelse eller «hersketeknikk», skriver Kristin Clemet i Klassekampen.
Ideer
Kristin Clemet

Populisme og den norske debatten

Hvis Senterpartiet virkelig er redd for en mer polarisert debatt, vil jeg anbefale å kikke litt på deler av den retorikken partilederen nå bruker. Kristin Clemet svarer i Aftenposten.
Ideer
Kristin Clemet

Kan det dukke opp en norsk Trump?

"Vi kan vel konstatere at «den norske trumpismen» finnes på begge sider av midtstreken i norsk politikk," skriver Kristin Clemet i Aftenposten.
Demokrati og rettigheter
Kristin Clemet

Nasjonalkonservatisme: Enig om innholdet

Det er hyggelig å registrere at Vedum bekrefter at analysen min er riktig, selv om han ikke liker begrepene så godt. Kristin Clemet i Klassekampen.
Ideer
Jan Erik Grindheim

EU viktigst, ikke Storbritannia

Norge har en svært åpen økonomi. Nesten halvparten av det som produseres av varer og tjenester her i landet går til eksport, og nesten 80 prosent av eksporten går til EU. EØS-avtalen er derfor langt viktigere for Norge enn et godt forhold til Storbritannia. Jan Erik Grindheim i DN.
Økonomi
Kristin Clemet

Merkelapper med innhold

Forleden omtalte jeg Senterpartiet som vårt mest nasjonalistiske og nasjonalkonservative parti. Det har fått enkelte, blant annet Klassekampens redaktør Bjørgulv Braanen, til å reagere, skriver Kristin Clemet i Klassekampen.
Ideer

Nasjonalstatens comeback?

Civita inviterte til frokostmøte på Café Christiania onsdag 27. april. Se video og hør podcast fra møtet her!
Uncategorized
Mats Kirkebirkeland

Solidarisk dobbeltmoral fra Senterpartiet

"Etter min mening driver Senterpartiet med en solidarisk dobbeltmoral av verste sort. Altså den som ene og alene handler om egeninteresse, skjult gjennom en populistisk og nasjonalistisk retorikk," skriver Mats Kirkebirkeland hos Minerva.
Økonomi
Torstein Ulserød

Sentrum i norsk politikk

"Det er, etter min mening, ikke opplagt at det eksisterer et ideologisk fellesskap mellom KrF, Sp og V som kan sies å utgjøre en «tredje vei» i norsk politikk. Jeg syns heller ikke at det er riktig å si at disse tre partiene utgjør et slags naturlig midtpunkt i det politiske landskapet. Fremfor bare å avvise disse synspunktene, kunne det vært interessant om Kjekstad forsøkte å fylle sentrumsbegrepet med innhold," svarer Torstein Ulserød i Nationen.
Ideer
Torstein Ulserød

Nr. 13 2014: Sentrum – bare en vei til makt?

I dette notatet ser vi nærmere på hva som knytter KrF, V og Sp sammen, og hva som skiller dem. Representerer de tre partiene en egen ideologisk retning? Og er det opplagt at det er akkurat disse tre partiene som utgjør ”sentrum” i norsk politikk?
DemokratiNorsk politikk

Maktens sentrum

"Det er for slapt at politiske kommentatorer og journalister knapt utfordrer den rådende oppfatningen om hva som er sentrum i norsk politikk", skriver Torstein Ulserød.
IdeerDemokrati og rettigheter

Borten Moe og arbeidsinnvandring

"Senterpartiet burde høre på den innvandringsliberale Borten Moe. Arbeidsinnvandringen sørger for vekst i små, usentrale kommuner. Men partiet vil heller beskytte bygdene ved å begrense denne tilflyttingen," skriver Mathilde Fasting hos Minerva.
Økonomi
Kristin Clemet

Innvandringspolitikken etter Senterpartiets landsmøte

Er Senterpartiet eller Fremskrittspartiet det mest innvandringskritiske partiet vi har? Det avhenger tydeligvis av hva vi mener ordet "innvandring" betyr. Kristin Clemet blogger.
Ideer
Kristin Clemet

Analysen av Senterpartiet

"I tiden som kommer, bør Senterpartiet utfordres mer på hva de er for," skriver Kristin Clemet.
Ideer
Kristin Clemet

Frp vs. Sp

"Når vi nærmer oss valget i 2017, må mediene også belyse hva et samarbeid med Senterpartiet vil bety," skriver Kristin Clemet.
Demokrati og rettigheter