Innholdstype

Årstall

Kategorier

Skribenter

Tags

Sorter på
Gard Løken Frøvoll

Fakta om å deregulere

Atle Hagtuns replikk til meg 2. desember viser hvor viktig det er å søke kunnskap fremfor å sette seg fast i gamle forestillinger og alternative fakta, skriver Gard Løken Frøvoll i Klassekampen.
Økonomi og velferdKonkurranseNæringspolitikk
Gard Løken Frøvoll

Forbedring i drosjenæringen

"Enkle økonomiske mekanismer kan forklare hvorfor situasjonen ble som den ble, og de samme mekanismene forklarer hvorfor det nye systemet sannsynligvis vil fungere bedre."
Økonomi og velferdKonkurranseNæringspolitikk
Gard Løken Frøvoll

Markedet vil bedre drosjenæringen

Liberaliseringen vil gjøre drosjenæringen mer velfungerende, og det vil komme både sjåfører og kunder til gode. Vi bør aldri tilbake til den reguleringen Raymond Johansen forsvarer, skriver Gard Løken Frøvoll i Nettavisen.
Økonomi og velferdKonkurranseNæringspolitikk
Steinar Juel

Taxinæringen har et problem

Hvis den enkelte aktør i drosjenæringen kunne tilpasset seg fritt, ville vi aldri opplevd den omfattende tomgangskjøringen og de tilhørende høye takstene som vi gjør nå, skriver Steinar Juel.
Økonomisk politikkØkonomi og velferd
Steinar Juel

Reformsvikt

«Det er skuffende at en regjering som er så opptatt av å gjennomføre reformer for å fremme effektivitet, kvalitet og verdiskaping ikke har greidd å deregulere drosjenæringen», skriver Steinar Juel.
ReformerNæringspolitikk
Anne Siri Koksrud Bekkelund

Slipp drosjenæringen fri

"Selvsagt må alle som driver næringsvirksomhet forholde seg til lover og regler om skatt, arbeidstider, arbeidsmiljø, sikkerhet med mer. Ut over dette bør det være fritt frem for å kjøre andre mennesker fra A til B, så lenge man blir enig med kunden om pris," skriver Anne Siri Koksrud Bekkelund.
Økonomi og velferdNæringspolitikk