Demokrati

Civitasamtalen: Er demokratier istand til å håndtere kriser?

Professor Carl Henrik Knutsen i samtale med Eirik Løkke om de ulike utfordringene som demokratiene nå møter, og som de kommer til å møte i tiden fremover.

Publisert: 18. april 2020

18Mange stater, også demokratiske, har innført unntakslover i møte med coronakrisen. Hvor sårbare er demokratier i møte med ulike kriser? Er det en fare for at den kommende økonomiske krisen kan føre til at flere demokratier bryter sammen?

Professor i statsvitenskap ved UiO, Carl Henrik Knutsen, har i en årrekke forsket på demokrati og demokratisk stabilitet. I dagens samtale med Eirik Løkke beskriver Knutsen ulike utfordringer som demokratiene nå møter, og som de kommer til å møte i tiden fremover.

Civitasamtalen er en ideologisk diskusjon der et mangfold av personer og tema blir presentert. Samtalene holder et rolig tempo, presenterer dybdekunnskap og ledes av Eirik Løkke, rådgiver i Civita.Du finner alle episoder av Civitasamtalen på YouTube. Ved å abonnere på Civitas YouTube-kanal blir du oppdatert når nye episoder publiseres.

Du finner alle episoder av Civitasamtalen på YouTube. Ved å abonnere på Civitas YouTube-kanal blir du oppdatert når nye episoder publiseres.

Se vår tredje episode av #Civitasamtalen: